Redőnyök, szúnyoghálók

Redőnyök:

Legjobban elterjedt külső árnyékolók amik védik a nyílászárókat a időjárási viszontagságokkal szemben télen-nyáron egyaránt.

  • szabályozni lehet a beáramló fény mennyiségét
  • védelmet nyújt a kíváncsi szemek ellen is.

Szúnyoghálók:

A szúnyogháló a szúnyogok és más rovarok távol tartására szolgáló sűrű háló, melyet épületek nyílászáróira szokás felszerelni. A szúnyoghálószerű laza, finom szőttes alkalmazása a Mediterráneumból indult ki. Itáliában a 11. századtól említik.

A fekhelyet beborító függöny (Baldachin) védelmet nyújt a - főleg repülő - rovarok ellen.

Redőnyök:

Külső tokos műanyag redőny

Legkeresettebb redőnytípus. Lindab vagy alutok (igény szerint), műanyag lamella csapágyazott tengely, műanyag kefés lefutó (nem zörög a redőny) alu záróléc, alu pofa, rejtett ütköző. A tok lehet alul 45 fok vagy alul-felül 45 fok, könnyű kezelhetőség, hevederrel vagy zsinórral, amit automata csévélővel látunk el. Szúnyoghálós kivitelben is rendelhetőek (kombi). Ilyenkor dupla lefutó sínnel vannak szerelve.

Alumínium redőny

Alumínium doboz, alu kefés lefutó, alu pofa, alumínium léc (purhabbal kitöltött) az alulécek allíterezve vannak így a lécek oldalirányba nem mozdulnak el. Ez lehetőséget ad arra, hogy motoros kivitelben készüljenek. Minden esetben (SMART HOME) termékcsalád motorjaival vannak szerelve a redőnyök. Csapágyazott fémtengely, kézi és nyomatékos motoros mozgatás esetén rejtett ütköző. Ezek a redőnyök is készülhetnek szúnyoghálós változatban (kombi). Az alábbi színskálából lehet a lécek színét kiválasztani a tokot és a lefutókat a kívánt Ral színre lehet rendelni. Kérésre feltolás gátlóval is lehet szerelni.

Ráépített redőny

Ezeket a redőnyöket régi házaknál ajánlott, ahol a redőnyszekrény belül ki van már építve. Így kívülről nem látszik a redőnytok. Alkalmazható még új építésnél a helyét kihagyatva készíttetjük el a nyílást. A redőnyszekrény ilyenkor befelé néz. A szekrény műanyag, a lamella lehet műanyag vagy alumínium. Integrálható szúnyoghálóval is. A mozgás lehet kézi vagy motoros. (SMART termékcsalád). Új házaknál a falazatot és áthidalót úgy kell elhelyezni,hogy elférjen a redőnyszekrény. Ilyen esetben az ablakkal egyszerre kerül beépítésre!!!

Vakolható redőnyszekrény

Új építésű házaknál, vagy felújításoknál eléggé elterjedt redőny fajta. Itt a doboz elejét el lehet nikecellezni, így a szekrény nem látszik. A szerelőnyílás alul van, probléma esetén lenyitható így lehet szerelni. A vakolható redőny esetén a falazatot úgy kell elkészíteni, hogy a redőny felfelé elférjen. Integrálható szúnyoghálóval is. A redőny lehet műanyag illetve alu lamellás is. Működtetése lehet kézi, alu lamella esetén motoros is (SMART termékcsalád).

A színskála:

Szúnyoghálók:

Pliszé háló

A pliszé háló egyszerű, praktikus könnyen beszerelhető. Csíkos fényhatást biztosít otthonának. Azokra az ajtókra ajánlom melyekre nem lehet nyíló szúnyogháló ajtót szerelni, a kis hely miatt. Egy kézzel könnyen kezelhető, bárhol megállítható. Nagy előnye, hogy nem küszöbös, akadálymentes mozgást biztosít. A háló harmonika szerűen működik. Alumínium szerkezetének köszönhetően, a Ral színskála színeiben rendelhető,így az épület és a nyílászáróval harmonizálható.

Toló szúnyogháló

A modern toló szúnyogháló, teljes szerkezete alumíniumból készül, csapágyazott kerekeken mozog. A háló időjárásálló, UV stabil. Gyerekek is könnyen kezelik, a profilba kialakított fogantyú miatt. Az ajtó profilba kefék kerülnek, ami által tökéletesebb a záródása. Ez az ajtó a Ral színskála színeiben is rendelhető.

Rolós szúnyogháló

Modern kivitelű rovarvédelmi szúnyogháló. Időjárásálló üvegszálas hálóval készül. Ablakra függőleges, ajtóra vízszintes kivitelezésű szúnyogháló ajánlott. Teljesen alumínium szerkezettel készül, így Ral színskála teljes színeiben rendelhető. Kezelése egyszerű, ha nem szükséges a használata, tokjába visszaengedhető.

Fix szúnyogháló

Egyszerű szúnyogháló időjárásálló üvegszálas hálóval készül. Műanyag vagy alumínium profilból. Az alumínium keret a Ral színskála színeiben kérhető.